Liptov és Környéke

Liptó Szlovákia egyik legvonzóbb és leglátogatottabb régiója. A Zsolna régió keleti részén, a Magas-Tátra, a Nyugati-Tátra, a Choč-hegység, az Alacsony-Tátra és a Nagy-Fátra által körülvett Liptói-medencében található.

A Liptói régióban ideális feltételeket talál a túrázáshoz és hegymászáshoz, kerékpározáshoz és különösen a téli sportokhoz. Számos minőségi síközpont található, kiváló feltételekkel a snowboardozáshoz, a freeride-hez, a lesikláshoz és a sífutáshoz. Ezek közül a leghíresebbek a Jasná - Chopok - Alacsony-Tátra, Skipark Malino Brdo Ružomberok síterepek, a gyermekes családok számára alkalmas síközpontok Pavčina Lehota - Žiarce, Žiar - Dolinky, Závažná Poruba - Opalisko.

Túrázás, úszás vagy síelés?

Liptó nemcsak jó síelést kínál. Számos túraútvonal kínál kikapcsolódási lehetőséget a fürdőben vagy a termálforrásokban. A kulturális és történelmi emlékek kedvelői is jól érzik magukat.

Liptót népi építészete és folklórja jellemzi, melyeket Vlkolínec és Východná falvakban ismerhet meg, ahol rendszeresen megrendezik a Východná folklórfesztivált.

A liptói régió gyógyító ásványi forrásokat kínál, amelyek hatásait kipróbálhatja a Lúčky fürdőben. Az úszás szerelmesei a Liptói Ján úszómedencéiben, valamint a Tatralandia és Bešeňová aquaparkokban érezhetik magukat.

Liptó központja - Liptovský Mikuláš városa csak a házunk közelében található, a népszerű Liptovská Mara turisztikai víztározó közelében. Ez Liptó egyik legnagyobb látványossága a vízi sportok és a horgászat kedvelői számára.

Liptó legfontosabb és gyakran látogatott helyei közé tartozik a Choč-hegységben található Kvačianska és Prosiecka völgy, a Jánska dolina és a Žiarska dolina is.

Évente számos turistát látogatnak Szlovákiából, de külföldről is. Hisszük, hogy felejthetetlen nyaralást tölt velünk, és mindenképpen örömmel tér vissza ide.

Ubytovanie Slovenský Raj

Address-logo

Address

Kút 22
031 01 Liptovský Mikuláš

Telefon-logo

Telefon

+421 903 634 064
+421 905 714 541

email-logo

E-mail

info@chatapohoda.sk
info@chalupapohodaliptov.sk

Top